HRM Scan

Het opzetten en onderhouden van een effectieve Human Resource Management organisatie vraagt tijd, kennis en ervaring. Het HRM-beleid moet immers inspelen op veranderingen zoals wet- en regelgeving, bedrijfsstrategieën en innovaties op het gebied van HRM-instrumenten. Omdat een goed HRM-beleid een belangrijke voorwaarde is voor het realiseren van de bedrijfsstrategie is het belangrijk om zicht te hebben op de efficiëntie hiervan. VAK Personeelsadvies ondersteund organisaties hierbij middels een praktische HRM Scan.

Een HRM Scan van VAK Personeelsadvies helpt organisaties om op een praktische wijze inzicht in, en grip op het HRM-beleid te krijgen. Dit doen wij aan de hand van de inventarisatie van de personeelsdocumenten en een consult op locatie. Op basis van deze inventarisatie kan de HRM Scan van VAK Personeelsadvies inzicht bieden in de volgende HRM-onderdelen:

HRM Beleid: wij inventariseren of het beleid actueel en passend bij de organisatie is ingericht. Hierbij wordt aandacht besteed aan het personeelsbestand en de aansluiting hiervan op de strategische richting van de organisatie.

Personeelsdocumenten: wij controleren o.a. arbeidscontracten, studieovereenkomsten, personeelshandboeken en arbeidsvoorwaarden op juridische correctheid en volledigheid.

HRM Instrumenten: wij inventariseren welke HRM-instrumenten (werving en selectie, personeelsbeoordeling etc.) worden gebruikt en onderzoeken in hoeverre deze efficiënt zijn ingericht.

De resultaten van de HRM Scan worden gepresenteerd in een praktische rapportage. In dit rapport staat beschreven hoe de organisatie er op dit moment voor staat en op welke manier de organisatie het HRM-beleid kan verbeteren. Vanwege het praktische karakter van het rapport kan de organisatie zelf aan de slag om de adviezen in praktijk te brengen. Maar het is uiteraard ook mogelijk dat VAK Personeelsadvies een coachende rol in neemt bij de implementatie of zelfs onderdelen voor de organisatie overneemt.

Ondersteuning door VAK Personeelsadvies
De kracht van VAK Personeelsadvies zit in het bieden van praktische oplossingen waarbij gericht wordt op de wensen van de klant. Een klant wilt graag intensief op locatie ondersteund worden, andere klanten vinden een online ondersteuning en informatie over wijzigingen op wet- en regelgeving voldoende. Efficiëntie staat bij ons centraal. Onze adviseurs zijn ondernemend ingesteld en kijken dan ook echt vanuit de ogen van de onderneming.

Meer weten over de mogelijkheden? Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en om nader kennis te maken. Neem direct contact met ons op.

ontwikkeld door
V!NK Communicatie