Werving en selectie

Een organisatie valt of staat met het personeel dat zij in dienst heeft. Het succesvol aantrekken van talent heeft daarom een belangrijke strategische functie. VAK Personeelsadvies ondersteund organisaties bij het vinden van talent door het doorlopen van een Werving en Selectie traject. Op deze manier vergroten wij de kans op een geschikte match tussen de vacature en de kandidaat. 

Werving en Selectie omvat meer dan alleen het zoeken van personeel. Het doel is namelijk om niet alleen de juiste match met de vacature te vinden maar ook zorg te dragen dat deze persoon past binnen de cultuur van de organisatie. Persoonlijke karaktereigenschappen en ambities en drijfveren van kandidaten spelen daardoor, naast kennis en ervaring, een belangrijke rol bij de match tussen vacature en het talent. Deze persoonlijke benadering komt terug in de werving en selectie procedure van VAK Personeelsadvies:

Intake: Aan de hand van een intake wordt inzicht verkregen in het organisatieprofiel en wordt vastgesteld welke behoefte de organisatie heeft. De intake kan op locatie plaatsvinden, maar is ook zo ontworpen dat een digitale of telefonische intake tot de mogelijkheden behoort.

Offerte: Vanuit het intake formulier wordt een offerte op maat gemaakt. Na akkoord van de opdrachtgever start het werving en selectieproces.

Werving: De vacature wordt uitgezet in onze netwerken. Daarnaast gaan we vanuit onze database op zoek naar geschikte kandidaten. Werving zal plaatsvinden in, indien nodig, 3 verschillende fases.

Selectie: Vanuit de ontvangen sollicitaties wordt een selectie gemaakt van het aantal kandidaten naar uw keuze.

Eerste sollicitatiegesprek: De kandidaten worden middels een eerste sollicitatiegesprek (face-to-face, digitaal of telefonisch) gescreend.

CV check: Van de kandidaten wordt hun CV gecheckt middels het contacten van referenties.

Voorstellen aan de opdrachtgever: Wij stellen diverse potentieel geschikte kandidaten aan u voor. Daarnaast geven wij u een verslag van het eerste sollicitatiegesprek en een samenvatting van de resultaten van de CV check.

Eindselectie door opdrachtgever: De opdrachtgever gaat zelf de sollicitatiegesprekken met de resterende kandidaten aan. Vanuit deze gesprekken maakt de opdrachtgever een keuze en wordt de baan aangeboden aan één van de kandidaten. In het geval geen van de kandidaten voldoen aan het verwachtingsprofiel, dan gaan wij door met het werven van nieuwe kandidaten.

Ondersteuning door VAK Personeelsadvies
De kracht van VAK Personeelsadvies zit in het bieden van praktische oplossingen waarbij gericht wordt op de wensen van de klant. Een klant wilt graag intensief op locatie ondersteund worden, andere klanten vinden een online ondersteuning en informatie over wijzigingen op wet- en regelgeving voldoende. Efficiëntie staat bij ons centraal. Onze adviseurs zijn ondernemend ingesteld en kijken dan ook echt vanuit de ogen van de onderneming.

Meer weten over de mogelijkheden? Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en om nader kennis te maken. Neem direct contact met ons op.

ontwikkeld door
V!NK Communicatie