Wet- en regelgeving

Iedere organisatie met personeel loopt wel eens tegen de berg aan wet- en regelgeving aan, die er bestaat op het gebied van Arbeidsomstandigheden. Toch moeten alle organisaties hier wel aan blijven voldoen. VAK Personeelsadvies ondersteunt organisaties in het bijhouden en voldoen aan wet- en regelgeving op Arbogebied.

Het bijhouden van wet- en regelgeving en zorgen dat de organisatie daaraan voldoet is een van de kerntaken van een HR Manager. Organisaties met minder dan 50 medewerkers hebben echter vaak geen HR Manager in dienst. Toch moet ervoor worden gezorgd dat aan alle wet- en regelgeving wordt gedaan.

VAK Personeelsadvies speelt daarop in door de rol van HR Manager over te kunnen nemen voor kleinere organisaties. Vaak is, afhankelijk van de exacte invulling van de rol, 1 dag per maand al voldoende voor kleine organisaties.

Naast het overnemen van de rol van HR Manager kan VAK Personeelsadvies ook alleen ondersteunen op het gebied van wet- en regelgeving. In deze vorm informeren wij de verantwoordelijke over het HR Beleid van jouw organisatie op het gebied van wetswijzigingen en welke impact deze hebben op de organisatie.

Ondersteuning door VAK Personeelsadvies
De kracht van VAK Personeelsadvies zit in het bieden van praktische oplossingen waarbij gericht wordt op de wensen van de klant. Een klant wilt graag intensief op locatie ondersteund worden, andere klanten vinden een online ondersteuning en informatie over wijzigingen op wet- en regelgeving voldoende. Efficiëntie staat bij ons centraal. Onze adviseurs zijn ondernemend ingesteld en kijken dan ook echt vanuit de ogen van de onderneming.

Meer weten over de mogelijkheden? Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en om nader kennis te maken. Neem direct contact met ons op.

ontwikkeld door
V!NK Communicatie